5 Månader

Halloj! Tänk att idag på 4e advent, blir Lucas 5 månader! Helt sjukt vad snabbt det går! Vi har (som alltid haha) full rulle men det är så himla roligt, han lär sig något nytt varje dag. Det senaste har varit att han börjar prata väldigt mycket, skulle vilja kalla det testa rösten för man får många nya roliga ljud hela dagarna! 
Han älskar att vara utomhus (vem gör inte det såklart), så vi har baxat på många lager kläder, i åkpåsen och sen drar vi ut (skippade detta när det var -22 dock...). 
Här hemma är det såklart all in inför julen nu, julkläderna och julmusiken är på varje dag! Haha räknade antalet granar vi har (inkluderat utegranarna, även de små) och vi har alltså 9 granar.... Hahaha det kanske framgår att man är jultokig?? Kan inte annat än skylla detta på min mamma, har garanterat ärvt detta av henne! 
Annars då? Allt rullade på rätt bra fram tills Lucas blev 4-månader. Han började amma mycket och ville upp på nätterna och sov dåligt på dagarna. Han har aldrig haft ett stort sömnbehov men har ändå sovit bra på nätterna, men nu var vi upp varannan timme... Läste då på och pratade med barnmorskan att det finns något som kallas "4-month sleepregression", vilket i stort sett innebär att sömn-mönstret förändras runt 4 månader. De har även en utvecklings-spurt vid denna tiden, vilket också leder till en sämre sömn. Så vi har den senaste tiden försökt hitta ett sätt som passar oss alla när det gäller sömnen. Lillgrabben vägrar ju napp och flaska vilket gör det krångligare förstås, men vi börjar hitta ett sätt som funkar vilket är skönt! 
Men han är våran lilla solstråle alltså, så goo och glad!! Mormor är bästa kompisen alltså! 
Var på julbord med jobbet för någon helg sedan. Vi var då på Naviero och det var väl inte ett julbord direkt utan det var tapas, men det gjorde mig inget för det var sååå gott! Och så himla trevligt att träffa kollegorna igen! 
Jag och Lucas på en härlig promenad på Gubbholmen med mamma och Doris. 
Och brasan som har varit flitigt tänd nu när det varit så rackarns kallt! 4e advent och 6 dagar kvar till jul, så nu består kommande vecka av julbak, glögg och inhandling av de sista julklapparna. Mys på nu hörrni!!