Över Näktergalens Golv - Liam Hearn

Över näktergalens golv, av Lian Hearn, är en bok jag letat efter sedan jag läste för några år sedan. Var kanske runt 12-13 år när jag läste denna och jag har inte kunnat släppa den sedan dess.... Var den verkligen så bra som jag kommer ihåg den?? Svår att få tag på som den var, hade jag turen att hitta de första tre böckerna i serien på Tradera! Och turen fortsatte då Jens hittade bok 4 och 5 på Stadsmissionen!! Men nog om detta... Boken var precis som jag kommer ihåg den, riktigt jäkla bra! Spänningen drar igång från sida 2 och efter det blir den aldrig tråkig att läsa. 
"I en avlägsen och fridsam bergsby lever Takeo, en pojke som ännu inte upptäckt sitt sanna jag. En dag kommer krigsherren Iida Sadamu och bränner ner hans hemby. Takeo räddas av den unge herre-mannen Otori Shigeru, som för honom med till sitt hem. Där sätts han i lära i allt en ädling behöver veta, men även de märkliga, närmast magiska förmågor som tillskrivs det legendariska Släktet. Långsamt upptäcker Takeo sanningen om sig själv och det öde som väntar honom."
Denna boken fångar in en i en värld av samurajer med hämnd och maktbegär men även uppskattandet av det lilla fina. Miljön beskrivs så vackert i boken och det känns som man kan se körsbärsblommor framför sig. Denna boken kommer fortsätta att vara en favorit för min del!