Lucas - 2022-07-18

Här är han, världen finaste lilla grabb! Imorgon blir han hela 6 veckor, kan inte förstå hur snabbt dom 6 veckorna har gått. Beräknade födseln var ju 31 juli men han valde att komma två veckor innan, den 18 juli rättare sagt!
Snabbt gick det när han kom. Jag började känna som lite smått mensvärk dagen innan och till kvällen började värkarna, som satt i var 10:e minut under hela natten. På morgonen kom värkarna tätare, men vad som var lurigt för min del var att värkarna aldrig blev regelbundna och gick som tätast ner på 4 minuter. Men tillslut hade jag för ont för att fixa värkarna hemma så vi åkte in. Väl inne var jag öppen 10 cm (!!!) så det var bara att dra igång. Vi gick alltså in på förlossning vid 12.15 och Lucas föddes 13.46. Snabba ryck! 
Han var väldigt liten när han föddes, bara 2240 gram, därav hade han lågt blodsocker. Vi blev inlagda på neonatalen i 10 dagar där han fick extra mat och extra socker och fick växa på sig lite. Sedan fick vi åka hem! 
Och under kommande dagar och veckor har han träffat familjen! Här i famnen på morbror, morfar och mormor! 
Han har haft det väldigt jobbigt med magen stackarn, nog en "mildare" variant kolik. Därav har vi lärt oss några knep som (om man har tur) kan hjälpa när han har ont, bland annat ställningen ni ser till vänster, "sovande tigern" haha. Kolik brukar ju vara jobbigt de första månaderna när tarmarna inte riktigt hänger med så vi hoppas att det kommer bli lite bättre framöver. Men nu har vi i alla fall lite knep att ta till! 
Så här har ni honom, Lucas Jens Lövgren! Så mycket kärlek jag har till denna lilla pysen, det går inte att beskriva med ord <3